Apropos militärkuppen i måndas natt se gärna på SVT Play – Landsmodern och Generalerna / On the Inside of a Military Dictatorship – som visas tom 14 febrari. (Dokument utifrån) . I huvudsak korrekt men ej i alla delar. En kortversion finns på ’ Konflikterna i Myanmar ’ – 60 sekunder.

  • Och skicka gärna vidare denna info till alla ni kan tänka er!

Till detta land, skickar vi/Sida demokratibistånd på ca 300 miljon kronor per år, och har satt upp ett kontor i Rangoon/Yangoon sedan några år där våra svenska¨’biståndsarbetare’ kan njuta av ett fint liv med god mat och fina upplevelser i detta mycket vackra och fina land. (Dock är det humanitära bistånd till behövande flyktingarna – både internflyktingar – och flyktingar i Thailand /Karen-folk, flyktingar i Kina/Kachin folk, i Bangladesh (ca 1000000 rohingyaflyktingar, m fl, väldigt litet.

Hur skall nu Sida tänka då Aung San Suu Kyi kanske ej finns mer??!! Och vad tycker våra vackra biståndsarbetare då det är undantagstillstånd i ett år.

( Om ni läser lite om Burma / Myanmar kommer ni kanske notera hur deras författning och lagar har kopierat tankar från nazisternas Tyskland – bl a Nûrnburglagarna! Skrämmande! Och ändå har ASSK blivit hyllad som fredspristagare!)

Bästa hälsningar

Jan Whlborg, Sekreterare

Jan Wihlborg

Sekreterare

The Swedish Rohingya Association

info@rohingya.se

www.rohingya.se

Tystnad inför ett Människorättsbrott är ett Människorättsbrott – Alltid!