Den 28 november 2017 Stockholm

VÄNNER – VÄNNER AV BURMA / MYANMAR

IGÅR ANLÄNDE PÅVEN TILL BURMA OCH HAR REDAN TRÄFFAT MILITÄREN.

MAN KAN UNDRA VAD HAN PRATADE OM? TOG HAN UPP ROHINGYAFRÅGAN?

NÄMNDE HAN ORDET ROHINGYA VILKET DEN BURMESISKE KARDINALEN CHARLES BO HAR AVRÅTT HONOM IFRÅN.

OCH I MORGON ÅKER HAN TILL BANGLADESH FÖR ATT FLYGA ÖVER FLYKTINGLÄGREN DÄR FLER ÄN 600 000 ‘ÖVERLEVARE’ VISTAS, MÅNGA NYFÖDDA BARN, MÅNGA SMÅ BARN, MÅNGA VUXNA, GAMLA OCH SJUKA UTAN SANITÄRA FACILITETER, UTAN TILLRÄCKLIG LÄKARVÅRD, UTAN SKOLOR, UTAN BOSTÄDER. MÅNGA SMÅ BARN, OFTA UNDER 6 ÅR, KIDNAPPAS OCH SÄLJS VIDARE I CHITTAGONG-OMRÅDET.

VAD SKALL PÅVEN GÖRA DÄR EGENTLIGEN? MISSIONERA KANSKE?? ELLER VAD??

DET STÅR FORTFARANDE 10000 PERSONER PÅ GRÄNSEN TILL BANGLADESH VID FLODEN NAF PÅ SIN FLYKT UNDAN TERRORN I RAKHINE-STATEN. OCH TUSENTALS VÄNTAR FORTFARANDE PÅ ATT REGISTRERAS SOM FLYKTINGAR I BANGLADESH. UNDER DENNA VÄNTAN SAKNAR DOM ALLT SOM BEHÖVS FÖR ATT ÖVERLEVA.

NÄR SKALL DETTA LÅNGSAMMA FOLKMORD SOM BURMA UTSÄTTER ROHINGYA-BEFOLKNINGEN FÖR UPPHÖRA? VEM FÖRSÖKER STOPPA DET??

SVERIGE HAR FÖRESLAGIT ATT MAN SKALL FÖRA EN DIALOG MED BURMAS REGERING – MED AUNG SAN SUU KYI, OCH MILITÄREN, ATT MAN SKALL FÖRHANDLA!! OCH PÅVEN FÖRESLÅR FÖRSONING!! GANSKA NAIVT !!

DETTA GÅR EJ!! DÅ DET JU INTE FINNS EN MOTPART ATT TALA MED, ATT FÖRHANDLA MED! MAN AVSER JU ATT RENSA UT ROHINGYA-BEFOLKNINGEN, OCH HAR HITTILLS LYCKATS RÄTT SÅ VÄL! ENDAST KANSKE 300 000 FINNS KVAR NU, OCH DET TAR NOG INTE MER ÄN NÅGRA MÅNADER INNAN RAKHINE-STATEN ÄR RENSAD PÅ DETTA FOLK!

SÅ MAN KOMMER EJ ATT FÖRHANDLA – ÅTMINSTONE INTE EN SNABB FÖRHANDLING, KANSKE EN LÅNGSAM SÅ ATT ALLA HINNER FLY INNAN MAN ÄR KLAR!

DET KRÄVS SANKTIONER – KÄNNBARA SANKTIONER FÖR ATT FÅ ETT SNABBT STOPP PÅ DETTA PÅGÅENDE FOLKMORD!

VI FÖRESLÅR

– RESERESTRIKTIONER

– BLOCKERING AV TILLGÅNGAR IUTLANDET

– STOPPA OMEDELBART PROJEKTBISTÅND

– STÄNG BISTÅNDSKONTORET I YANGON

– INFÖR HANDELSRESTRIKTIONER

ELLER SKALL SVERIGE GÖRA SOM I MOZAMBIQUE – DÄR SVERIGE BETALT BISTÅND ÄNDA TILLS NU MED ANSENLIGA SUMMOR – OCH PÅ SÅ SÄTT UNDERHÅLLIT DIKTATORN MUGABE I 37 ÅR!!

GENOM SANKTIONER SÄNDER VI STARKA SIGNALER ATT VI, SVERIGE, FAKTISKT EJ ACCEPTERAR

BROTT MOT MÄNSKLIGHETEN

APARTHEID – SÅSOM AMNESTY BETECKNAR DET SOM HÄNDER

ETT SAKTA FOLKMORD

KAN SVERIGE GÅ I BRÄSCHEN MED KÄNNBARA SANKTIONER KANSKE FLER LÄNDER SKULLE FÖLJA EFTER VÅRT EXEMPEL. SVERIGE ÄR, ELLER HAR ÅTMINSTONE VARIT – ETT LAND SOM MAN RUNT OM I VÄRLDEN HAR SETT UPP TILL SOM ETT LAND MED HÖGA MÄNNISKORÄTTSIDEAL!!

LÅT OSS INTE KASTA BORT DETTA OMDÖME OM SVERIGE GENOM ATT INTE AGERA NU!!

The Swdish Rohingya Association