Vänligen Klicka på länken eller kopiera och sedan klistra in i nya tab och klicka igen.

http://edition.cnn.com/2017/11/12/asia/myanmar-rohingya-tula-toli-massacre-testimony/index.html

Vi, The Swedish Rohingya Association, vill bara kommentera denna information:

Denna by, Tulatuli, är den by där vår ordförande Abul Kalam är född och uppvuxen fram till ca 12 års ålder. Han var nyligen i Bangladesh flyktingläger och mötte där överlevande från sin by, varav flera släktingar, och fått bekräftat att många släktingar också mött döden i byn på de mest grymma sätt.

Det är skrämmande att en regering och en krigsmakt kan ägna sig åt denna utrotning av en folkgrupp – Rohingya-befolkningen – utan att omvärlden har reagerat. Det har funnits möjligheter sedan många år att ta upp denna situation med både EU och FN då starka bevis på begynnande brott mot mänskligheten har funnits sedan flera år. The Swedish Rohingya Association har tagit upp detta alltsedan 2013 genom bl a riksdagshearingar, genom seminarier, genom demonstrationer och manifestationer och genom riktad information till riksdagsledamöter, till regeringsledamöter och till Utrikesdepartementet. Vi har också informerat om att The Permanent People’s Tribunal har tagit upp situationen vid två rättegångar, i London i mars månad i år då även förföljelse av Kachinfolket togs upp,samt vid ytterligare en rättegång i Kuala Lumpur i augusti. Domsutslagen vid mars månads rättegången löd på ‘brott mot mänskligheten’, och vid rättegången i augusti på ‘genocide’ vad gäller Rohingya-befolkningen.

Händelserna i Burma och omvärldens tondövhet har stor likhet med situationen i Tyskland på 30-talet som föregick den s k Kristallnatten på natten mellan den 9 och 10 november då 1400 synagogor förstördes och brändes, och 30 000 judiska män skickades till koncentrationslägret Buchenwald där många torterades och misshandlades till döds. 1500 judar fick sätta livet till vid denna novemberpogrom. Slutsatsen kunde ingen då ta miste på: judarna skulle bort från Tyskland. De utländska diplomaterna såg och förfasades och uttryckte sin bestörtning i rapporter till sina huvudstäder. Men vad ledde detta till? Inget land bröt sina diplomatiska förbindelser med Nazityskland, inget land införde sanktioner. Endast USA kallade hem sin ambassadör. Och gränserna till nästan alla stater förblev stängda för Tysklands 400 000 judar. Det fanns knappt någonstans att fly. Det fanns bara väntan på en senare transport mot Förintelsen.

Vi, The Swedish Rohingya Association, närde ett stort hopp till att frågan skulle tas upp och öppna omvärldens ögon inför dessa pågående brott mot mänskligheten då Sverige öppnade FN:s Security Council i januari 2017. Burma och Rohingyafrågan nämndes ej!

Kanske hade då inte 700 000 Rohingyas flytt sitt eget land undan död och förintelse. Och tusentals döda hade besparats sina liv, föräldralösa små barn hade haft kvar sina föräldrar, …..

Situationen i flyktinglägren i Bangladesh är fruktansvärd, med svält, brist på dricksvatten, usla sanitära förhållanden, avsaknad av toiletter, brist på läkare och sjukhus och mediciner, med ty åtföljande spridning av sjukdomar och epidemier, HIV etc.

Och fortfarande idag, just nu!, pågår dödandet av barn, kvinnor, män, och flyktingströmmen av överlevande fortsätter.

Bangladesh, Cox Bazar
Shah Porir Dwip, Teknaf, nära Cox Bazar.
Rohingyaflyktingar flyr från Burma in till Bangladesh.
Foto: Lotta Härdelin/DNBangladesh,
Foto: Lotta Härdelin/DN

Kan vi vara till hjälp finns vi här:-Se nedan

The Swedish Rohingya Association

www.rohingya.se

info@rohingya.se

Org.nr: 802493-842                     

Swish – 1233553351

Bankgiro – 254 – 3940

Bankkonto – SEB 5203 10 401 46

TYSTNAD INFÖR MÄNNISKORÄTTSBROTT ÄR ETT MÄNNISKORÄTTSBROTT – ALLTID!!

Donera gärna pengar till vår verksamhet i Bangladesh flyktingläger.